Corian® Design

Για πάνω από 200 χρόνια η Corian® έχει επεκτείνει κατά πολύ τα όρια της βιομηχανίας, ανακαλύπτοντας συνεχώς νέα υλικά και τεχνικές επινοώντας έτσι νέες εφαρμογές και λύσεις. Αυτή η επιτυχημένη και εφευρετική διαδρομή έχει αποτελέσει ως μια σημαντική συμβολή τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά στην παγκόσμια αγορά, σε σύνθετα έργα και σε τελικό προϊόν χρήσης.

mck-corian-homepage-mainslider-2

#PetsisHome

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
ΤΟ CORIAN®

Το Corian®, ένα συμπαγές υλικό λείας επιφάνειας υψηλής τεχνολογίας, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα καλαισθησίας και δυνατοτήτων. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια εναλλακτική λύση με υψηλότερη απόδοση από τα συμβατικά υλικά αυτής της κατηγορίας και είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο για την αξία του στον κόσμο της σχεδίασης και της αρχιτεκτονικής. Το Corian® είναι γνωστό για την εξαιρετική ευελιξία, την ομορφιά και σχεδόν τις απεριόριστες εφαρμογές σε κατοικίες, δημόσια και εμπορικά περιβάλλοντα, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Την εκπληκτική αυτή ανακάλυψη μπορείς να τη συναντήσεις εκτεταμένα και σε ευρύ φάσμα και γκάμα προϊόντων: από κουζίνες έως τον φωτισμό, από συστήματα οικιακού αυτοματισμού και επιφάνειες ελέγχου αφής μέχρι και ως επένδυση μπάνιου , κτιρίων , επίπλων και αξεσουάρ μόδας. Το Corian® ενσαρκώνει το πνεύμα της ασταμάτητης εξέλιξης βασισμένη στην εμπειρία παγκοσμίου επιπέδου στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της εμπορίας και αποτελεί μια αξιοζήλευτη κληρονομιά πραγματικής καινοτομίας.

Γιατί να το επιλέξετε

Ανθεκτικό

Το Corian® είναι ένα στερεό, μη πορώδες, ομοιογενές υλικό επίστρωσης που αποτελείται από ± 1/3 ακρυλική ρητίνη (επίσης γνωστή ως μεθακρυλικό πολυμεθυλεστέρα ή PMMA) και ± 2/3 φυσικά μεταλλεύματα. Το κύριο ορυκτό είναι το Aluminium trihydrate (ΤΕΑ) που προέρχεται από τον βωξίτη, ενός μεταλλεύματος από όπου παράγεται το αλουμίνιο. Από το 1967 που πρωτοεμφανίστηκε, το Corian® έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό και φιλικό στη ζωή μας. Δεν χάνει το χρώμα του και αντέχει αποτελεσματικά στις καταπονήσεις της καθημερινής χρήσης.

Υγιεινό

Το Corian® είναι ένα μη πορώδες υλικό και με σταθερές ιδιότητες σε όλο το πάχος του εσωτερικά. Στις κατασκευές τα τμήματα ενώνονται με αόρατες ραφές, καθιστώντας το έτσι πολύ υγιεινό. Έτσι οι επιφάνειες δεν υποστηρίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων και μυκήτων. Έχει πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους φορείς εργαστηριακά ως ένα υγιεινό υλικό σύμφωνα με το διεθνές DIN EN ISO 846.

Μη τοξικό

Το Corian® είναι ένα αδρανές και μη τοξικό υλικό. Υπό κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας, δεν εκπέμπει αέρια. Όταν καίγεται, απελευθερώνει κυρίως οξείδια του άνθρακα και ο καπνός που δημιουργείται δεν περιέχει τοξικά αέρια αλογόνων. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους και σε ευαίσθητες εφαρμογές όπως γκισέ check-in αεροδρομίων , τοίχους και επιφάνειες εργασίας σε νοσοκομεία, εκπαιδευτήρια, ξενοδοχεία κ.α.

Επισκευάσιμο

Οι επιφάνειες Corian® ανανεώνονται, που σημαίνει ότι η όψη μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως με τα συνήθη ήπια λειαντικά καθαριστικά και τρίψιμο. Εγκαύματα τσιγάρου για παράδειγμα, μπορεί να αφαιρεθούν εύκολα με τον τρόπο αυτό. Ζημιές που προκλήθηκαν από κακή χρήση μπορεί συνήθως να επισκευαστούν επί τόπου, χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθεί πλήρως το υλικό.

Ομοιογενές

Στο Corian® το χρώμα κι η υφή είναι ίδιο σε όλο το πάχος του υλικού και δεν αλλοιώνονται. Είναι σκληρό υλικό και δεν αποφλουδίζεται.

Αόρατες Ενώσεις

Οι εφαρμογές του Corian® είναι απεριόριστες κι εξαρτώνται μόνο από τη φαντασία. Τμήματα του υλικού μπορούν να κολληθούν μεταξύ τους με αφανή τρόπο δίνοντας έτσι μια ενιαία εμφάνιση στο σύνολο μιας κατασκευής. Έτσι για παράδειγμα, ένας πολύ μακρύς πάγκος μπορεί να κατασκευαστεί σε κομμάτια στο εργαστήριο και κατά τη τοποθέτηση οι ενώσεις να είναι αόρατες. Σημαντική επίσης και η δυνατότητα, στο προφίλ οι άκρες να δείχνουν όποιο πάχος εμείς επιλέξουμε.

Θερμικά Μορφοποιήσιμο

Το Corian® μπορεί να θερμό-διαμορφωθεί σε ξύλινα ή μεταλλικά καλούπια σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, προκειμένου να δημιουργηθούν διάφορα σχέδια σε 2D και 3D design. Ανάγλυφα αποτελέσματα μπορούν επίσης να δημιουργηθούν και χρησιμοποιώντας την τεχνική Bas Relief ή κι άλλες προηγμένες τεχνολογίες.

Ημιδιαφανές

Η διαύγεια του Corian® είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή στα πιο ανοικτά χρώματα καθώς και σε λεπτότερα φύλλα. Πολλοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν τώρα το υλικό για τη δημιουργία φωτιστικών ή εφέ φωτισμού σε διάφορες εφαρμογές. Η ομάδα χρωμάτων που ονομάζεται Illumination Series , αποτελείται από 5 χρώματα σε φύλλα 6 και 12 χιλιοστών και διαθέτει ενισχυμένη διαύγεια για να χρησιμοποιηθεί σε δημιουργίες ειδικών εφέ φωτισμού.

Πολύχρωμο

Τα εκλεπτυσμένα χρώματα του Corian® συνθέτουν μια δημιουργική και εμπνευσμένη παλέτα για επιλογές ομογενών χρωμάτων, ημιδιαφανών και σε σύνθετων σε υφές και αποχρώσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα ως βάση για τον σχεδιασμό μιας κατασκευής ή μια αρμονική σύνθεση περισσότερων χρωμάτων.

Φιλικό στο περιβάλλον

Το Corian® είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, προκειμένου να περιοριστούν τα απόβλητα και η κατανάλωση ενέργειας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Καλέστε μας να δημιουργήσουμε
το σπίτι των ονείρων σας